S-a dat dat liber la provocatori ?

Am aflat puțin surprins (doar puțin) că Vona Gabor, liderul partidului extremist maghiar Jobbik, tocmai a intrat în România. Nestingherit de nimeni acesta se plimbă acum pe meleagurile țării pe care o dorește desființată și se pregătește de tabăra tradițională a maghiarilor din România. Sau mai bine zis tabăra de vară a străinilor care doresc să distrugă unitatea și suveranitatea statului român.

Sunt puțin deranjat de această situație. Mi se pare un lucru normal ca oameni să aibă idei diferite și să aibă dreptul de a-și exprima liber ideile. Ceea ce nu mi se pare normal este ca un individ responsabil de diferite provocări și care propagă o atitudine ostilă statului român să umble liber pe teritoriul țării împotriva căreia luptă.

Un astfel de lucru mi se pare cu atât mai anormal cu cât trecutul lui Vona Gabor în România nu este tocmai roz. Ultima dată când a vizitat această țară dl. Gabor a participat la un eveniment al minorității maghiare, eveniment care a degenerat destul de repede și care ar fi degenerat și mai mult fără intervenția impecabilă a forțelor de ordine.

Acest lucru s-a întâmplat tocmai pe fundalul crizei din Ucraina, ca urmare a vizitei făcute de Gabor Vona cu puțin timp înainte la Moscova. Loc unde acesta s-a întâlnit cu falsul profet al cocktail-urilor ideologice panslaviste, Alexandr Dughin.

Surprins și deranjat mă întreb și eu acum: ce caută Gabor Vona în România de această dată ? Dar mai mult, de ce i s-a permis lui Gabor Vona să intre în România ? De ce un agent străin de influență, cu un discurs fățiș anti-românesc, este lăsat să umble liber în România, punând vrajbă între două comunități etnice care dețin aceeași cetățenie și care, în mod normal, ar trebui să trăiască în liniște și pace.

Dar se pare că liniștea și pacea nu vor face parte din viață românilor în această perioadă. Poziția noastră geografică nu prea ne permite asta. Înconjurați de dușmani, cu un cal troian de origine asiatică în inima Europei, situația României nu este dintre cele mai fericite. Ne putem aștepta cu certitudine la vizite ocazionale din partea ofițerilor de informații ruși și maghiari. Măcar dacă guvernul României nu s-ar lăsa dominat…

S-a dat cumva liber la provocatori prin țară ? Fiindcă la asta se reduce rolul lui Gabor Vona. Un provocator simplu, servitor al intereselor Budapestei și ale Moscovei. Un om care reprezintă, într-o oarecare măsură, un risc la adresa ordinii publice și care ar trebui trimis de unde a venit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s