Antena 3 : o nouă sectă religioasă ?

Ieri cei de la Antena 3 au organizat un protest neautorizat în fața palatului Cotroceni. Un protest care a reușit să adune număr considerabil de oameni, dar nu de cea mai bună calitate. Am văzut la televizor oameni care nu știau ce se întâmplă, care nu puteau formula o propoziție corectă sau care se credeau buricul pământului alături de Mircea Badea. Toți orbiți de același fanatism.

Cred că am ajuns la momentul în care mă întreb pe bună dreptate: este Antena 3 o sectă religioasă ?

Răspunsul la această întrebare ar fi da. Este o sectă o religioasă după orice principiu teoretic. O sectă care s-a desprins de biserica oficială, adventistă a lui Gâdea și PSD-istă a telespectatorilor, și acum practică un cult independent sub numele de Martorii lui Voiculescu.

Dl. Gâdea face la Antena 3 ședinte de spiritism și exorcizare inversă. În aceste ședințe hrănește pofta de ură a telespectatorilor prin intermediul inamicului suprem, Băsescu Traian. Acesta este transformat în pricina tuturor relelor indiferent de natura lor, iar Voiculescu Dan devine exponentul binelui original, stăpânul adevărului unic și absolut răspândit în lume prin pastorul inchizitor Gâdea Mihai.

Astfel, obsesia acestor oameni pentru persoana lui Traian Băsescu este evidente în fiecare zi. Ieri a fost evidentă, alaltăieri a fost evidentă, a fost evidentă și pe 1 Decembrie când Radu Tudor nu se putea abține de la comentarii legate de Băsescu în timp ce el trebuia să prezinte para militară.

Mă sperie gândul că o astfel de sectă adună zilnic adepți prin televiziune. Prin comunicările pastorale ale dl. Gâdea cu telespectatorii, acesta devenind idolul pensionarelor, iar dl. Badea idolul puștilor teribiliști. Oamenii se uită toată ziua la postul lor și nu mai acceptă altă informație, se simt parte a unei comunități construite în jurul unui adevăr absolut și oricine nu acceptă acel adevăr este eretic, adică băsist.

Mai de speriat este faptul că, orbiți de ura antenelor, acești oameni ajung să lovească jurnaliste pe la spate dacă acestea sunt de la alte posturi TV. Și mai de speriat este felul în care bătrâni agramați ajung să se închin la dl. Gâdea și să-i ceară să fie președinte, sau cum aceștia motivația prezența lor la parada antenelor zicând că sunt acolo să apere antenele pe care le iubesc pentru că spun adevărul și numai adevărul, iar toți din jur mint și-s cu Băsescu.

Ah, Băsescu! Ce des este invocat acest nume la antene. Nu e rău să nu fie legat de el. În fiecare emisiune auzi de la, subiectul fricii prin care pastorul ține oile sub control, el fiind singurul salvator acum că Marele Felix zace la pușcărie.

Intelectualii sunt scuipați, pentru că Băsescu. Structurile de informații sunt scuipate, pentru că Băsescu, Băsescu e scuipat, pentru că plouă. Oamenii sunt scoși în stradă, manipulați de tembeliziune. Aceștia nu ies când Jobbik-ul amenință România. Nu ies pentru unirea Basarabiei. Nu ies când sistemul nu funcționează. Nu, ies pentru Dan Voiculescu și pentru Antena 3.

O antenă care se auto victimizează degeaba. Nimeni nu a închis sau va închide antenele. Sediul lor a fost preluat de stat ca urmare a daunelor pe care Voiculescu trebuie să le plătească statului român. Dacă cei de la antenă ar plăti chirie la stat n-ar fi nici o problemă. Adică la dl. Ponta. Dacă nu doresc să plătească, nu-i bai! Pot transmite din orice alt loc. Ideea e că pot. Nu e nici o libertate a presei sub amenințare. Doar libertatea banilor lui Voiculescu, plus că au un prilej bun de a se martiriza pentru rating.

În orice caz avem o nouă sectă. Dan Voiculescu este centrul adorației, prin intermediul pastorului Gâdea, iar Băsescu este centrul urii. Cine nu-i cu noi e împotriva noastră, pare a fi motto-ul lor. Repetarea mantrei lui Ciuvică: Băsescu-i de vină, domnule!; pare a fi la ordinea zilei.

Ce urmează ? Antena 3 se va folosi de noua situație pentru a se martiriza. Va continua să manipuleze bătrâni lipsiți de ocupație care se uită toată ziua la antene și, prin Mircea Badea, tineri teribiliști, anti-sociali, care vor să pară tari. Vor colabora cu Victor Ponta și-l vor deplânge pe Felix. Eu închei cu o nouă mantră: Antena 3 e aici ? Felix nu-i aici! Pax!

P.S. Jurnalismul înseamnă a căuta informația și a o da mai departe publicului larg, nealterată. Astea sunt știrile. În emisiuni de specialitate informația poate fi analizată. Antenele nu fac jurnalism, fac sectarism. Acolo se predă o dogmă religioasă, oamenii sunt hrăniți cu ură și fanatism.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s