Cum să ne apărăm în spațiul virtual ?

Pentru o națiune tema securității cibernetice este de maximă importanță, dar națiunea implică fiecare individ din rândurile populației. Ca atare securitatea cibernetică individuală este, la rândul ei, extrem de importantă. Mai jos am întocmit o listă cu câteva principii de bază prin care ne putem proteja identitatea și datele în spațiul virtual. Spațiul unde lumea se globalizează, la bine și la rău.

1. Folosiți un software antivirus

Sunt oameni care la instalarea unui windows sau când navighează pe internet omit să folosească un software antivirus. Acesta este primul pas important în apărarea propriului computer și a prezenței noastre în spațiul virtual. Principalul aliat contra programelor de tip malware.

2. Protejați-vă datele private

Uneori pare de bun simț ca un om să nu-și facă parola de la un cont sau întrebarea de recuperare a parolei cunoscute altor indivizi. Dar doar uneori. Am văzut oameni care sunt gata să facă astfel de lucruri publice, uneori într-un exces de încredere. Este preferabil ca datele private să rămână private.

3. Alegeți parole complexe

O parolă simplă este mereu și cea mai ușoară de spart. Alegeți parole complexe care să implică litere mari, litere mici și numere. În general să fie cât mai lungă și complicată, dar să nu o uitați. Să fie ceva ce puteți reține cu ușurință. Dacă aveți o parolă scurtă și seacă atunci e timpul să o schimbați. Numele iubitei este o slăbiciune.

4. Folosiți cu încredere opțiunile avansate de securitate

Dacă aveți conturi pe diferite rețele de socializare atunci folosiți cu încredere opțiunile avansate de securitate pe care acestea vi le pun la îndemână. Vor face totul mai complicat pentru cineva care dorește să vă spargă contul și vă vor atrage atenția dacă o astfel de tentativă are loc.

5. Nu spuneți prea multe despre dv.

Mulți oameni, în special tineri, sunt extrem de liberi pe rețele de socializare precum Facebook. Aceștia ajung să spună foarte multe detalii personale, să-și comunice mereu locația, să vorbească despre lumea lor privată de parcă ar scrie într-un jurnal. Evitați acest lucru atât în postări publice, dar și când vorbiți în privat. Este preferabil ca lumea să știe cât mai puțin despre dv. astfel încât să poată folosi cât mai puține lucruri împotriva dv.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s