Ajutor umanitar sau cal troian rusesc ?

Rusia a trimis un convoi zis umanitar în Ucraina. Această știre a făcut vâlvă pe internet și la posturile de știri, acțiunea nefiind văzută cu ochi buni de majoritatea oamenilor. Nici de guvernul de la Kiev și pe bună dreptate.

Am aruncat și eu o privire la imaginile cu acest convoi umanitar și la șoferii camioanelor și nu pot să nu remarc un lucru pe care toți îl au în comun. Stilul militar. De la freză până la corpul atletic toți arată mai mult a militari profesioniști decât a șoferi de tir sau de camion.

 Luând în considerare acest mic detaliu, plus relația tensionată dintre Kiev și Moscova, cred că este destul de sigur să afirmăm că intenția Rusiei nu este de a ajuta, ci de a destabiliza. În această afirmația putem lua în considerare stilul rusesc de război neconvențional (turiștii lui Putin).

Rusia a încercat și încearcă în continuare să destabilizeze atât Ucraina cât și țările din jur. Este un obiectiv strategic pentru ei și nu vor renunța prea curând. Mă aștept ca echipa acelui convoi zis umanitar să devină o echipă de turiști ala Putin în spatele frontului sau să servească drept provocare pentru guvernul de la Kiev.

Indiferent de obiectivul lor exact un lucru e clar: ajutorul umanitar este de fapt un cal troian rusesc și o să mai vedem astfel de lucruri. Totuși, un lucru mi se pare curios, Putin chiar crede că oamenii sunt atât de proști încât să creadă orice minciună penibilă ? Poate crede că peste tot se gândește ca-n Rusia sau poate că are un plan mai ocult în spatele convoiului. Cine știe…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s