Adevărul despre legea lui Dragnea

Zilele astea un subiect a dominat posturile de știri din România. Mai puțin cele psd-iste. În orice caz legea dată de vicepremierul Liviu Dragnea, aceea de a le permite primarilor locali să-și schimbe partidele politice, a fost știrea săptămânii.

Noua lege a fost dată printr-o ordonanță de urgență și este, pesemne, foarte importantă pentru Liviu Dragnea și PSD. Aceștia nedorind să renunțe la ea nici măcar în urma îngrijorării exprimate de către SUA și Mare Britanie privitoare la situația politică din România.

Ce se urmărește de fapt ? O simplă tactică electorală. De asta ordonanța dl. Dragnea apare exact cu puțin timp înaintea alegerilor prezidențiale. Cred că dincolo de toate scuzele invocate de acesta putem observa obiectivul real: acela de a prelua primari din cadrul ACL și de a slăbi forța ACL.

În urma alianței formate de către PNL și PDL aceștia au reușit să adună o forță mult mai mare la nivel local. Mai multe primării și consilii județene decât ar fi avut în mod normal. Drept urmare un avantaj electoral important, mai ales în zona de sat, de care PSD vrea să se dispenseze.

Obiectivul e simplu. Prin această nouă lege PSD fie va atrage anumiți primari din zonele mai puțin bogate, care vor surâde la gândul fondurilor venite de la guvern, fie va permite unor primari ACL să părăsească alianța în favoarea altor partide de dreapta.

Un exemplu în acest sens poate să fie primarul Clujului, Emil Boc. Deși mă îndoiesc că va lua o astfel de decizie nimic nu este imposibil. PSD a văzut susținerea fostului premier pentru Elena Udrea și PMP, încercând acum să profite de asta și să dezbine Alianța Creștin-Liberală, principalul adversar.

Evident că există și posibilitatea ca primari PSD să treacă la ACL, dar să fim serioși. Câți primari vor dori să părăsească puterea pentru opoziție și câți vor dori inversul ? La urma urmei politica locală este cu mult diferită de cea națională, iar când vine vorbe de comune și localități sărace primarii au alte interese decât cele de partid, ei fiind totodată catalizatori pentru voturi.

Dincolo de toate această lege dată printr-o ordonanță de urgență nu are nici o altă originea decât una electorală. E o tactică simplă venită din partea PSD prin care se legalizează trecerea primarilor de la un partid la altul fără ca aceștia să-și piardă funcția, deși au fost votați ca reprezentanți ai unui partid.

Ce mă îngrijorează pe mine mai mult nu este faptul că PSD legalizează traseismul politic pentru interesele sale electorale, nici nu mă așteptam la altceva, ci faptul că PSD ignoră cu bună știință vocea SUA și a Marii Britanii.

Mă îngrijorează pentru că ne arată ce fel de politică va face Victor Ponta. O politică în care nu vrea să asculte de nimeni, în care nu acceptă să fie temperat și nimeni nu va putea pune la punct corupția baronilor locali. O politică îndreptată tot mai mult spre est, același est unde actualul premier caută relații economie și politice, alternative la un occident care nu investește în corupție.

Speranța mea este că nu va reuși în această direcție. România a muncit mult pentru a intra pe un traseu european și euroatlantic. Nu ne dorim o revenire la traseul răsăritului, călăuziți de lumina falsă a stelei roșii de la răsărit și conduși de un sistem corupt, de tip feudal.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s