Trenul cu rusofili are locomotivă

În ultimul meu articol despre Bogdan Diaconu și proiectul său politic am afirmat că există o mare posibilitate ca în jurul acestuia să se regrupeze scena naționalistă românească. Ieri am găsit pe unul din site-urile de propagandă ale Noii Drepte un articol despre tabăra de vară a acestora unde s-au stabilit două obiective politice:

Unul dintre obiective este acela de a candida în 2016 la alegerile parlamentare din partea unui partid care a dobândit încrederea membrilor ND.

Nu pot să zic că mă așteptam la altceva. Părerea mea este că avem o decizie luată din partea acestei organizații. De mult timp se tot încearcă formarea unui partid, dar niciodată nu reușesc. Acum s-au decis să participe la alegeri din partea unei alte formațiuni, iar această decizie vine tocmai cu ocazia formării Partidului România Unită al lui Bogdan Diaconu.

Șansele să vedem membri ai ND adunați în PRU și în spatele lui Bogdan Diaconu sunt destul de mari. Noua Dreaptă afirmă că va alege un partid care se bucura de încrederea membrilor, ori Bogdan Diaconu se bucură de încrederea și chiar simpatia majorității naționaliștilor din România, aceștia din urmă gândind mai mult emoțional sau instinctual decât rațional.

Această încredere este reflectată și în promovarea făcută de membri ai Noii Drepte pe paginile de socializare și pe diferite site-uri de propagandă. În fond ideile sunt comune, doar că una din grupări are tendințe mai verzi și mai extremiste. Tendințe pe care cel puțin momentan le ține în frâu. 

Astfel trenul cu rusofili ai Noii Drepte tocmai și-a căpătat o locomotivă.

 O locomotivă care să ducă o grupare pe moarte mai departe spre politică. Dacă am dreptate o să-i vedem pe aceștia în anul 2016 candidând din partea PRU și susținând idei cu accent eurosceptic și rusofil, cât și deja obișnuita retorică anti-maghiară. Sperăm doar să nu iasă un scandal de care să profite forțe exterioare. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s