Candidatul 007 – concluzii

Jocul spionilor pare să fie pe sfârșite, iar candidatul 007 despre care s-a făcut atâta vâlvă, jurnalistul ofițer sub acoperire și alte cele s-au întors, momentan, în anonimat. Cât va dura asta înainte ca președintele să mai arunce și alte fumigene nu știu, dar putem trage niște concluzii de aici.
Teorii despre tot jocul acesta au apărut la toate posturile de știri. Cea mai vehiculată este cea a fumigenei, dar dacă le legăm de la cap la coadă vedem o acțiune destul de interesantă. Cel puțin pentru mine pare a fi mai mult o reclamă decât orice altceva, un joc operativ de promovare.
Promovare pentru o lovitură dură la adresa premierului Victor Ponta. Nu știu câți au auzit de un film la care se lucrează acum. Un film despre un procuror Cristian care se luptă cu un sistem corupt, același despre care Băsescu se laudă că l-a îngenuncheat.
Ei bine, acest procuror nu este un personaj ficțional. Cristian Panait este numele unui procuror în legătură cu moartea căruia Ponta a fost acuzat de foarte multe persoane. Este o pată în istoria lui Victor Ponta, fictivă sau nu, dar o pată pe care președintele în funcție vrea să o folosească.
Traian Băsescu a lansat o fumigenă pentru a atrage atenția oamenilor asupra unui lanț de evenimente, direcționând astfel dezbaterea în direcția dorită de el. Nu a făcut public numele ofițerului sub acoperire, dar ne-a dat indicii că ar fi Ponta și ne-a atras atenția.
A venit rândul lui Robert Turcescu. Acesta și-a făcut spovedania de tip mistico-religios în direct și ne-a zis că… este un ofițer sub acoperire. Unul al armatei. Toate discuțiile despre candidatul 007 s-au mutat pe jurnalistul 007, Robert Turcescu, care și-a sporit popularitatea.
Acum vine acest film despre un procuror în luptă cu sistemul, chiar cu structurile de informații. Un film despre un om de moartea căruia Victor Ponta a fost acuzat adeseori. Și un film în care Robert Turcescu joacă, el fiind actor în acest film.
Cred că putem spune cu ușurință că acest șir de evenimente a fost menit să ne ducă la acest film și să-i asigure succesul. E o lovitură directă la Ponta și o parte din tactica lui Traian Băsescu. Un președinte care-și încheie mandatul, dar care refuză să plece.

Ne putem aștepta la mai multe. Scopul președintelui în momentul de față este discreditarea lui Victor Ponta, dar și a lui Klaus Iohannis, dorind voturi pentru aleasa sa, Elena Udrea. Nu neapărat să câștige, dar să-și asigure rolul viitor de portavoce a dreptei împotriva guvernării PSD.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s