Noaptea

Multora noaptea le provoacă teamă, repulsie. Niciodată nu am înțeles perfect de ce. Sentimentul pe care aceasta mi-l trezește este cu totul altul. Este acel sentiment de liniște interioară pe care-l regăsesc doar dimineața și noapta. Un sentiment care mă asigură că noaptea nu e un lucru rău, ci din contră.

Noaptea este o armură care ne învăluie. După o zi plină, o zi în care intrăm în contact cu atâtea persoane, vine întunericul nopții. Acel moment în care toată graba și grija zilei încetează. În acel moment putem sta fără să facem nimic, putem să privim la cer și pur și simplu să contemplăm.

Este exact acel moment de liniște de care fiecare om are nevoie. Străzile sunt goale, clima este rece sau potrivită. Nimeni nu te deranjează. Ce moment mai bun să-ți privești propria viață, abisul propriului suflet, fără să te deranjeze cineva ? Sau pur și simplu să-ți pui ordine în gânduri.

Toată ziua ești obligat să faci diferite lucruri. Te trezești, te îmbraci și-ți începi activitățile, fără timp să-ți ordonezi puțin ziua și să te gândești la alte lucruri. Socializezi, îți consumi energia, iar apoi vine noaptea. Salvatoare, ea te separă de tot și îți oferă liniștea ei pentru a te odihni sau a contempla.

Nu degeaba noaptea este momentul în care creativitatea tinde să-și atingă punctul maxim. În care marile idei se nasc. Ea este singurul moment care oferă oamenilor această șansă a singurătății. Singuri ei produc mai mult decât o fac înconjurați de mulțimi.

În noapte lumina lunii se distinge mai puternic decât lumina soarelui în timpul zilei. Tot așa se disting și ideile și înțelegerea propriei persoane, luminița de la capătul propriului tunel. Ea se distinge mai clar în acel moment unic de liniște și unire cu universul.

Noaptea acționează ca un element salvator pentru ce-i care au nevoie de ea. Pentru acei oameni care se simt extenuați dintr-un simplu contact social și care preferă singurătatea. Ea le oferă acest lucru. Șansa la liniște, la meditație și contemplare, șansa la singurătate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s