Ocupantul rus


Am de făcut o confesiune. Sunt un ingrat. Pentru mult timp am fost un nenorocit nerecunoscător care a criticat Federația Rusă. I-am criticat pentru istoria lor imperialistă, pentru felul în care au venit și au furat pământurile altora. Dar ochii mi-au fost deschiși. Privind un mic spot de propagandă am primit lumina de la răsărit. Am înțeles că da, rusul este un ocupant, dar fără acest ocupant n-am fi nimic. El a venit și a lăsat progres și prosperitate în urma sa, iar după ce l-am dat afară a izbucnit haosul și decadența. 

Sigur, textul de mai sus este pur sarcastic. ”Noblețea” ocupantului rus și civilizația pe care a lăsat-o în urmă se văd prin toate țările ocupate. România, țările baltice, Polonia, Republica Moldova și Ucraina. Ce au toate în comun ? O cantitate enormă de corupție și lipsa unei elite politice serioase. Toate încep să se reinventeze abia acum, odată cu dispariția ocupantului rus. Ocupantul rus dă vina pentru asta pe popoarele statelor respective, dar realitatea este puțin altfel.

Peste tot pe unde a trecut ocupantul rus a lăsat în urma sa cadavre și teroare. A trecut totul prin foc și sabie, sau mai bine zis prin gloanțe și obuze. Violul a devenit cuvântul cheie pentru a descrie activitatea ocupantului rus, iar această activitate a rămas în memoria colectivă a femeilor din toate țările pe unde ocupantul rus a trecut. Dar, în ciuda acestui fapt, el ne-a eliberat de nenorocitul de Hitler, ne-a eliberat atât de bine încât lagărul de concentrare a fost înlocuit cu gulagul.

Ocupantul rus ne-a scăpat de ”oligarhia” burghezo-moșierească. Generali, medici, profesori, oameni politici, simpli intelectuali, toți au fost aruncați în închisorile comuniste și exterminați sau reeducați. Lumea nu mai avea nevoie de aceștia. Avea nevoie de pantofari care să conducă statul și de o gloată supusă, nu de oameni cu o gândire critică și rațională, taman opusul omului nou de tip sovietic, pe care ocupantul rus dorea să-l lase în urmă.

Evident că astfel de servicii nu au fost pe gratis. Ocupantul rus ne-a eliberat de noi înșine, așa că i se cuvenea și o răsplată. Grâu, aur, alimente, absolut orice tip de resurse pe care o țară le deținea trebuiau să fie date ca răsplată ocupantului rus. La urma urmei, totul era la comun, nu ? Proprietatea privată, câștigată prin muncă proprie, era un concept burghezo-moșieresc cauzator de foamete și suferință. Deloc echitabil. Inclusiv la nivelul națiunilor.

Ocupantul rus a lăsat o moștenire colosală în fața istoriei. Ne-a oferit un sistem economic perfect funcțional, care încuraja munca și dezvoltarea. Evident, când oamenii au văzut că nu câștigă în funcție de cât produc și oligarhia de partid domină totul au renunțat să mai producă lucruri noi. Fără o piața competitivă și o răsplată adecvată ideile nu mai veneau, iar stagnarea a devenit o stare de fapt.

Dar da, ocupantul rus a fost nobil. A lăsat o mare moștenire. Cadavre, stagnare, iar după dispariția sa popoarele ocupate, rămase fără elite, au fost dominate de corupție și haos. Cât de ingrați să fim, cum să-l criticăm pe ocupantul rus ? Noroc că aparatul de propagandă al Moscovei ne arată lumina adevărului, scoțându-ne astfel din ignoranța noastră absolut penibilă. Poate ar trebui să deschidem brațele și să-l chemăm pe ocupantul rus înapoi, eventual și picioarele.

Reclame

Un gând despre &8222;Ocupantul rus&8221;

  1. Asa este, ocupantul rus a fost un criminal si un violator. Insa de acest lucru se fac vinovati niste soldati imbecili deprinsi sa fie niste brute care sa ucida. Nu a venit un Tolstoi sau un Dostoievski sa-ti ucida parintii si sa-ti violeze ficele.
    Te-ai intrebat tu oare cum s-au comportat soldatii romani prin Rusia ? Iti inchipui c-au fost niste sfinti ? Una din principale distractii ale soldatilor romani era sa vare femei, copii si batrani rusi prin grajduri si apoi sa le dea foc. Poti intelege acum ura soldatului rus imbecil ?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s